Gratis verzending bij bestellingen boven de €75

Bamboekoraal oorbellen - 925 sterling zilver

Bamboekoraal oorbellen - 925 sterling zilver

Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-2 werkdagen
€33,95

Edelsteen: Bamboekoraal

Herkomst: Oostenrijk

Afmeting: 33 mm x 8 mm

 

Bamboekoraal dankt zijn naam aan het skelet dat is opgebouwd uit calciumcarbonaat in de vorm van boomachtige takken en diep kalkhoudend gorgonin eiwit. Heeft zijn naam Koraal te danken aan de bloedkoraal uit de zee. Bamboekoraal is de versteende (hars) wortel van de bamboe. Het is geen koraalsoort maar wordt vaak wel verward met Bloedkoraal.
Bamboekoraal wordt gevonden in uitgedroogde zeebodems waarin lang vervlogen tijden eens bamboe groeide. Door afsterving en door inwerking van zout en ijzer is het bamboe versteend.
Bamboekoraal wordt vaak gevonden in de kleuren geel en wit. Door het kleuren met rode vloeistof is Bamboekoraal een vervanging van Bloedkoraal als gevolg van uitputting.

 

Zilveren sieraden kunnen verkleuren, maar dit is geen probleem! Je kan je sieraden weer helemaal schoonmaken met een speciale poetsdoek. Wij verkopen momenteel geen poetsdoek maar zullen dit zeker gaan toevoegen in de toekomst!

 

Kabul Lapis maakt altijd gebruik van echte edelstenen. Edelstenen komen uit de natuur en daarom kan het product dat je ontvangt qua kleur/vorm afwijken van het product op de foto. De stenen zijn allemaal een beetje anders en daardoor helemaal uniek.